Jyväskylän kaupunki vaslogolla

Vasemmiston vaaliteltalla tunnelma on lämmin ja kahvi kuumaa

Opetusministeri Jussi Saramo otti yleisönsä kävelykadulla hyväntuulisella ja selkeäsanaisella viestillään.

Jyväskylän Vasemmiston kuntavaaliehdokkaat ovat telttailleet kävelykadulla jo viikon verran. Kampanjointi omalla teltalla jatkuu keskiviikkoon 2.6. saakka ja kaupungin järjestämä vaalikatu avataan lauantaina 5.6. Vaalikadulla telttaillaan 12.6. asti, eli vaalipäivän aattoon. 

Kadulla on jaettu satoja kuppeja kahvia, kahmalokaupalla karkkia ja pinoittain esitteitä. Äänestäjien kanssa on käyty monia mielenkiintoisia keskusteluita. 

Telttakampanjoinnin kohokohtiin on kuulunut opetusministeri Jussi Saramon vierailu Jyväskylässä tiistaina 25.5. Saramo vieraili Gradian kampuksella kuulemassa koulutuskuntayhtymän toiminnasta. Teltallakin hän puhui painavasti koulutusuudistuksen ja oppivelvollisuuden ikärajan nostamisen puolesta.

– Tärkeä uudistus tulee maksamaan itsensä takaisin. Tällä hetkellä 16 prosenttia nuorista jää ilman toisen asteen tutkintoa ja usein myös ilman työtä. Meillä ei ole varaa antaa heidän pudota kyydistä, Saramo linjasi. 

Opetusministeri ymmärtää huolen jota oppivelvollisuusiän nostamisen myötä lisääntyvät kustannukset herättävät. Hän muistutti kuntien saamista tukimiljardeista ja siitä, että uudistusta kalliimmaksi tulee opin kelkasta pudonneiden tukeminen. Tällä on myös inhimillinen hintalappu. 

Katukampanjointi oli ministeri Saramollekin tervetullutta vaihtelua. 

– On hienoa olla täällä teidän kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen katukampanjoimassa ties kuinka pitkään aikaan. Internetin välityksellä voi tavoittaa ihmisiä hyvin, mutta pidän tätä kuitenkin demokratian ja tasa-arvon kannalta hyvänä asiana, että näissäkin vaaleissa päästään kadulle ihmisten pariin. 

Omalle väelle Saramo toivotti kampanjointi-intoa. Samalla lähti pieni piikki erään oppositiopuolueen suuntaan. 

– Nämä eivät ole vaalit EU:sta tai eduskunnan kokoonpanosta, vaan kuntien ihmisistä.