Jyväskylän kaupunki vaslogolla

Valtuustoryhmän terveiset

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä piti 21.3. kaupunginvaltuuston kokouksessa esillä muun muassa asunnottomuuden ehkäisyä, ihmisoikeuksien kunnioittamista ja ilmastotekoja.

– Vaadimme, että kohtuuhintaisia asuntoja tuottava kaupungin yhtiö Jyväskylän Vuokra-asunnot oy toteuttaa päätehtäväänsä, eikä kaupungin tule nostaa yhtiöstä osinkoja pienituloisten asukkaiden kustannuksella.

– Toivoimme vahvempia eettisiä periaatteita kaupungin sijoitustoimintaan.

– Esitimme, että kaupunki tekisi ilmastohätätilan julistuksen. Taustalla on yhdessä Vihreiden kanssa jättämämme valtuustoaloite. Vaatimus julistuksen laatimisesta ei valitettavasti mennyt läpi valtuuston äänestyksessä.

– Jätimme valtuustoaloitteen kesätyösetelin myöntämiseksi kaikille ysiluokkalaisille.

Valtuuston kokouksen yhteydessä järjestettiin myös tiedonantotilaisuus vuodesta 2016 lähtien vireillä olleesta Hippos-hankkeesta. Vaikka kaupungin yksi strategiakärki on ’liikuntapääkaupunki’, on hanke pysähtynyt kerta toisensa jälkeen toistuviin, samoilta ihmisiltä kumpuaviin valituksiin.

– Tiedonantotilaisuudessa emme kuulleet yhtäkään uutta perustelua jarrutukseen. Sen sijaan valtuusto toivoi meidän tavoin, että vihdoinkin pääsisimme parantamaan Hippoksen olosuhteita tekemiemme päätösten mukaisesti, totesi valtuutettu Eila Tiainen tilaisuuden jälkeen.

Seuraavassa kokouksessa pääsemme käsittelemään eilen pöydättyä kaupungin hyvinvointisuunnitelmaa, johon sisältyy myös mm. köyhyysohjelma ja yhdenvertaisuusohjelma.

Valtuustoryhmä

Hyväksytkö sivustolla kolmansien osapuolten evästeiden käytön? Tutustu tietosuojaselosteeseen