Jyväskylän kaupunki vaslogolla

Tiedote: Jyväskylän vasemmisto puolusti budjettiseminaarissa lautakuntien esittämää sivistyksen ja soten rahoitusta.

Jyväskylän vasemmisto puolusti budjettiseminaarissa lautakuntien esittämää sivistyksen ja soten rahoitusta. Hyvähenkisessä keskustelussa lautakuntien esitykset palautettiin käytännössä yhteistuumin valtuuston lopulliseen budjettikeskusteluun, eikä myöskään kirjastojen lakkautuksia esitetä.

Vasemmisto on huolissaan syvästä velkaantumisesta ja sen paikkaamisesta tuottavaa omaisuutta myymällä.

“Education Facilitiesin myyntivoitto on syöty lähes heti, ja samantien alamme maksaa vuokraa aiemmin omistamistamme hyväkuntoisista kiinteistöstä” totesi kaupunginhallituksen jäsen Irma Hirsjärvi.

Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Eila Tiainen jyrähti kulttuurin rahoituksen ja tilaratkaisujen puolesta: “Ei kulttuuri ja taide ole rikkaille tai köyhille vaan elintärkeää kaikille.”

Vasemmisto puolusti myös aloitettaan kaupungin työntekijöiden palkitsemisesta ua penäsi suuriin menoeriin kuuluvien investointien talousselvityksiä, sillä nyt niin Hippos kuin pesäpallostadionkin ovat monin tavoin epäselviä projekteja. Talouden tulopuoli ei ole vasemmiston mielestä saanut riittävästi huomiota.

“Äärimmäisen tärkeänä näemme nyt elinkeinoyksikön ja työllisyyden kuntakokeilun saumattoman yhteistyön, sillä kohtaanto-ongelman ja pitkäaikaistyöttömyyden muut ratkaisukeinot on otettu jo pitkälti käyttöön, ja jäljellä ovat yksinkertaiset palkkaamisen esteet. Ne on raivattava yhdessä yritysten kanssa”, toteaa kaupunginhallituksen jäsen Irma Hirsjärvi.

Vasemmisto juhlii