Ira Vainikainen

Kaupunginhallituksen varajäsen, 
kaupunginvaltuutettu ja
valtuustoryhmän puheenjohtaja,
yhteiskuntatieteiden kandidaatti,
yhteiskuntapolitiikan maisteriopiskelija

Olin tänä vuonna ehdolla toista kertaa kuntavaaleissa ja ahkeran työskentelyn myötä tulin tällä kertaa valituksi kaupunginvaltuustoon. Valtuutetun tehtävän ohella sain puoluetovereiltani myös luottamuksen toimia valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. Se on suuri kunnia, jonka mukana tulee paljon vastuuta.

Vaikuttajana olen suorasanainen, rohkea ja asiantunteva. Haluan pitää huolen siitä, että 
jokaisella on mahdollisuudet hyvään elämään ekologisesti kestävässä yhteiskunnassa. Kuntapolitiikassa minulle on erityisen tärkeää edistää arjen sujuvuutta ja palvelujen saavutettavuutta.

Olen toiminut aiemmin muun muassa valtakunnallisesti Vasemmistonuorissa ja Vasemmisto-opiskelijoissa, johtanut Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntaa sekä vaikuttanut Jyväskylän kaupunkikonsernissa Jyväskylän Vuokra-asunnot oy:n eli JVA:n hallituksen varapuheenjohtajana.

Vasemmistoliitossakin olen ehtinyt toimimaan jo monenlaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä olen varapuoluevaltuutettu ja Jyväskylän kunnallistoimikunnan jäsen. 

Opiskelen parhaillaan yhteiskuntapolitiikan maisteriksi. Opintojen ohella olen osallistunut aktiivisesti monien erilaisten järjestöjen toimintaan ja työskennellyt matkailu- ja ravintola-alalla. Vapaa-aikaani vietän videopelien, joogan ja juoksun sekä hyvän ruuan parissa.

facebook @IraVain

twitter @iravainikainen

instagram @iravainikainen

iravainikainen.fi

Ira Vainikainen