Ilkka Pernu

Olen lähes 40 vuoden terveydenhuollon ammattiuran läpikäynyt ylihoitaja. Tällä hetkellä olen jo eläkkeellä. Ammattipolkuni on kulkenut Oulun yliopistollisen sairaalan psykiatrian klinikalta (9 vuotta) Lapin mielisairaanhuoltopiiriin (8 vuotta) ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin (21 vuotta). Ylihoitajan tehtävissä olen työskennellyt yhteensä 29 vuotta sekä Lapin että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. Yhteiskunnallisessa toiminnassa vahvuuteni ovat luonnollisesti sosiaali- ja terveydenhuollon alueella. Sinne ovat myös luottamustehtäväni ohjautuneet. Näitä ovat:

  • terveyslautakunnan jäsenyydet Oulun kaupungissa ja Rovaniemen maalaiskunnassa
  • Pohjois-Pohjanmaan kehitysvammapiirin liittohallituksen jäsenyys (kuusi vuotta)
  • valtakunnallisen Mielisairaalain Liiton hallituksen jäsenyys (seitsemän vuotta)
  • Kutsuttuna jäsenenä Paavo Lipposen hallituksen vuosina 2002 – 2007 työskennelleen Kansallisen terveyshankkeen (SoTe-projektin edeltäjä)
    työryhmään ”Henkilöstön saatavuuden ja osaamisen turvaaminen”.
  • Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston varapuheenjohtaja 2021 –

Jyväskylän kaupunginvaltuustossa olen työskennellyt kahdeksan vuotta ja kaupunginhallituksen jäsenenä neljä vuotta. Minulla on kokemusta myös lautakuntatyöskentelystä eri lautakunnissa Jyväskylän kaupungissa.

Ammattijärjestöni Tehyn jäsenet ovat valinneet minut johtotehtäviin siten, että Tehyn valtuuston jäsenenä olen toiminut yli 20 vuotta ja järjestön hallituksen jäsenenä seitsemän vuotta. Järjestö on myöntänyt minulle liiton kunniajäsenen arvonimen.

Mieleni pysyy virkeänä ja tuottavana konserttien, teatterinäytösten, taidenäyttelyiden ja kirjallisuuden avulla. Sitä tuottavat myös monet liikuntaharrastukset. Petankkikuulia heitän hyvässä seurassa useita kertoja viikossa ja lenkkeilen päivittäin. Kerran tai kaksi vuodessa käyn pitkillä, useiden viikkojen rinkkavaelluksilla ulkomailla, useimmiten Espanjassa. Koronan vuoksi näitä vaelluksia ei ole voinut vähään aikaan tehdä – nyt näyttää jo paremmalta. Marraskuun alussa lähden taas. Silloin vaellan Andalusiassa parisataa kilometriä Almeriasta Granadaan, tutustun tähän kauniiseen kaupunkiin 3-4 päivää ja palaan taas mieli kirkkaampana takaisin kotiin Säynätsaloon.

Facebook

Ilkka Pernu